Kenniscentrum Toetsen en Examineren

Home / Over ons

Over ons

Het Kenniscentrum Toetsen en Examineren is onderdeel van het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) en een gezamenlijk initiatief met Teelen Kennismanagement. Het SBO organiseert binnen het onderwijsdomein meerdere opleidingen, cursussen en congressen binnen het BO, VO, MBO en HO. Ook op het gebied van toetsen en examineren biedt het SBO meerdere cursussen aan. Het SBO heeft als doel om binnen nu en 2 jaar nog een groter scala aan bijscholing aan te bieden op het gebied van toetsen en examineren.

Daarnaast organiseert het SBO jaarlijks het 2- daagse congres Toetsen en Examineren in het hoger onderwijs, bestemd voor leden van examen- en toetscommissies, docenten, opleidingsmanagers, afstudeercoördinatoren, lectoren en een ieder die zich bezighoudt met toetsen en examineren in het hoger onderwijs. Het ontmoeten van vakgenoten en het uitwisselen van kennis en ervaring staat hierbij centraal.

Naast het onderwijsdomein organiseert het SBO jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid en gezondheidszorg.

Kenniscentrum Toetsen en Examineren

Bij het Kenniscentrum Toetsen en Examineren vindt u allerlei interessante informatie over toetsen en examineren in het onderwijs. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod: digitaal toetsen, toetsconstructie, toetsvormen, kwaliteitszorg, visie op toetsen, toetsafname, toetskwaliteit, taken en verantwoordelijkheden, SKE/BKE, toetsbeleid, toets- en itemanalyse, MOOC en toetsprogramma. Op de site van Kenniscentrum Toetsen & Examineren vindt u informatieve blogs, boeiende interviews en achtergrondartikelen.